fbpx

KAVNE KAPSULE

Paleta mešanic kave, primernih za vsak okus in v skladu s potrebami najzahtevnejšega potrošnika
Uživanje pitja kave v udobju lastnega doma
The CoffyWay®
in različne linije kapsul za kavne aparate:
•A MODO MIO® •DOLCEGUSTO® •NESPRESSO®

Skrbno praženje in posebna embalaža ohranjata prvotne lastnosti dragocenih mešanic nedotaknjene. Odlično kakovost surovine zagotavlja lastna proizvodnja

Naša filozofija je neprekosljiva kakovost sveže pražene in pripravljene kave, ki v vaši skodelici The CoffyWay® pristane nespremenjena, polna arome in okusa.

VRSTE KAVE NA PODLAGI GEOGRAFSKEGA IZVORA

4 ločene mešanice The CoffyWay®

8 odličnih vrst geografskega porekla in

6 aromatičnih okusov prispe v vašo skodelico sveže pražene in zmlete kave, za uživanje v edinstvenem espressu.

Za dopolnitev naše ponudbe smo poleg originalne linije The CoffyWay® omislili različne linije združljivih kapsul za kavne aparate:

A MODO MIO®
DOLCEGUSTO®
NESPRESSO®

lifemed-slovenija-kavne-kapsule-the-coffee-way-3
109_503801020
index
123146206_693635904861245_3717335365308539379_o

Espresso Classic: Močno pražena, začinjena, kisla, vsebuje majhen odstotek robuste.

Posebni Espresso: Mešanica odličnih sort kave, narejena 100% iz zrn arabike.

Superior Espresso: Mešanica z intenzivnim okusom in vonjem za močno kavo, ima posebno kislost in se razlikuje od Espresso Special in Espresso Classic. Priporočena priprava kave kot cappuccino.

Espresso Classic brez kofeina: brezkofeinska mešanica odličnih sort kave, narejena 100% iz zrn arabike. Bogata aroma pristnega okusa.

The Coffyway® je za vas izbral odlične vrste kave različnih geografskih porekel in sicer iz Etiopije, Kenije, Kostarike, Mehike, Kolumbije, itd. Pravi poznavalec lahko izbira med mešanicami kave, ki imajo svojo osebnost. 

Kolumbijski Supremo – Poreklo: Kolumbija, Južna Amerika. Kava iz najboljših sort kolumbijske kave. Blag in sladek okus z rahlo prevladujočo bogato noto.

Tarazzu Kostarika – Poreklo: Kostarika, Srednja Amerika. Močna kava z zelo močno noto, a blage in nežne arome.

Mehiška Altura – Poreklo: Mehika, Južna Amerika. Blaga kava zelo sladkega okusa in prijetne arome.

Kenijska AA – Poreklo: Kenija, Afrika. Je zelo priljubljena in priznana kot ena najboljših kav na svetu. Močna in popolna kava, za katero je značilen bogat, intenziven okus in je nezačinjena.

Etiopska Moka – izvor: Etiopija, Afrika. Močna kava z bogato intenzivno aromo. Ima značilnost, da po požirku pusti čokoladni priokus (značilen za kavno drevo) in zato ni kategorizirana kot začinjena.

Etiopska Djimma – izvor: Etiopija, Afrika. Močno pražena, s krepko začinjeno aromo.

Gvatemalska Antigva – izvor: Gvatemala, Srednja Amerika. Gre za “tipično” kavo. Blaga, z bogatim in intenzivnim okusom ter polno aromo. Je ena najbolj popolnih vrst kave. Razlika med kolumbijsko kavo je, da ima ta bolj kislo aromo. Proizvodnja poteka na majhnih kmetijah.

Etiopski Harar – Izvor: Etiopija, Afrika. Bogata nota, močan okus moke z blažjo kislostjo. Sorta Harar se goji na nadmorski višini od 2000m do 2750m in je ena najbolj razširjenih sort v Etiopiji. Širši javnosti je dobro poznana.

Ameriški Roast: mešanica kave iz Srednje in Latinske Amerike. Lahka kava, svetle barve, pražena z blago aromo in okusom. Idealna za pitje od jutra do večera. Ime je dobila po Američanih, ki kavo pijejo blago in v velikih količinah.

Francoski Roast: Enaka kot ameriška, a močneje pražena, z močno aromo in začinjenim okusom. Je posebna mešanica srednjeameriških in afriških sort. Blaga kava z uravnoteženo noto, aromo in sladkobnim priokusom in z nizko kislostjo. Priporočljivo je umirjeno pitje skozi ves dan z dodanim mlekom brez dodanega sladkorja.

Klasična mešanica: Močna in precej kisla.

Jutranja mešanica: Klasična mešanica: Blaga, z močno kislo aromo. Idealna za jutro zaradi svojih zelo močnih lastnosti.

Extra mešanica: Mešanica srednjeameriških sort. Močna nota, močne arome, visoka kislost in močan okus, vendar nezačinjena. Izredno prijetno doživetje.

Mestna mešanica: Mešanica srednjeameriških in afriških sort. Temna v smislu praženja. Močna kava, intenzivnega okusa in začinjene arome. Odlična po obroku.

Pisarniška mešanica: Blaga s polnim okusom in zelo intenzivno aromo. Idealna mešanica za jutro.

Mešanica brez kofeina

4 klasični okusi

Izvira iz regije v Braziliji, bogata z rekami, po kateri je kava tudi dobila ime. Zaradi kombinacije okusov in arom oreščkov je mešanica presenetljivo okusna in zanimiva. Nota grenkega kakava je vetrovnost skupaj z drugimi vplivi, ki se ujemajo s poreklom plemenite kave Arabica.

Sestava: 100% Arabica

lifemed-kavne-kapsule-intenso
lifemed-kavne-kapsule-prezioso-cremoso

Kava je ime dobila po mestu v Vietnamu, katerega kulturo bogati francoski pridih še iz časa kolonialnega obdobja. Močna mešanica vztraja na nebu z močnimi notami čokolade. Prisotnost kave Robusta daje grenkobo in značaj tej idealni kavni za ponovni zagon.

Sestava: 90% Robusta, 10% Arabica

Glavno mesto Kameruna, zahodna obala osrednjega dela afriške celine, tu zaživi raznovesje zalinjenih in sadnih arom. Mešanici, iz katere je sestavljana, Robusta in Arabica, pražimo ločeno, da izboljšamo njuni posebnosti in dobimo željeno kremnost.

Sestava: 50% Robusta, 50% Arabica

Brez kofeina ne pomeni brez okusa. Na nebu sta tako okus kot obstojnost enaka kot pri tradicionalni kavi; grenkoba Robuste in aromatičnost Arabice. Brez kofeina je možno uživanje kave brez ogrožanja spanja. Pričnite sanjariti, tako da uživate v okroglosti in harmoniji te mešanice.

Sestava: 60% Robusta brezkofeinska, 40% Arabica brezkofeinska

Lešnik (Nut)
Hrustljavost lešnika se v kombinaciji z mešanico kav Arabica in Robusta izkaže za izjemne rezultate z intenzivno aromo. Kava »v ovojnici«, idealna za najrazličnejše načine priprav v kuhinji.
Sestava: 50% Arabica, 50% Robusta z aromo lešnika.

Vanilija (Vanilla)
S čarom vanilje, kava pridobi na svoji zaokroženosti in sladkosti, kar ji daje poln in svilnat okus na brbončicah. Kava z vaniljo vas razvaja. Lahko jo uživate v miru, morda celo z dodatkom piškota.
Sestava: 50% Arabica, 50% Robusta z aromo vanilje.

Karamela (Caramel)
Nežna, a presenetljiva kombinacija, karamela s svojim ravnovesjem med sladkobo in grenkobo daje nezgrešljivemu okusu kave kanček muhavosti, kot bi uživali toffee, potopljeno v običajno kavo. Sestava: 50% Arabica, 50% Robusta z aromo karamele.

Čokolada (Cocoa)
Topla in obdajajoča aroma kakava dodana mešanici kave Arabica in Robusta, okrepi okroglast okus kave in jo naredi še bolj poželjivo. Pitje kave same po sebi je zanimivo, lahko pa vas preseneti, če kavo v kuhinji uporabite kot zamenjava grenkemu kakavu v raznih kuhinjskih receptih. Sestava: 50% Arabica, 50% Robusta z aromo kakava.

Ginseng z mlekom
Pražena korenina ginsenga daje kavi nedvomno dodatno aromo in okus. Priporočamo pitje koncentrirane kave oz. podaljšanje čas pitja kave. Za povečanje kremoznosti in sladkosti, kavi dodajte kapljico mleka. Sestavine: Sladkor – trdni glukozni sirup in hidrogenirano palmovo olje (vsebuje natrijev kazeinat), pridobljen iz mleka; emulgatorji E471 – E472e; sredstvo proti strjevanju E551; stabilizator E340i – E452i; regulator kislosti E332i; barvilo E160a – instant kava v prahu (11,5%); aroma kave – izvleček ginsenga (panax quinquefoluis); prah (<1%) Alergeni: Sledi žit

Ječmen (Barley) Aroma in okus žit sta značilna za ječmenovo kavo. Idealna za tiste, ki ne smejo oz. ne želijo jemati kofeina. Ponuja trenutek jutranje sprostitve. Kapljica mleka poveča njen sladkost,  žlička medu, ki poudari toplino okusa. Sestavine: Ječmen Alergeni: Mleko in mlečni derivati

Čaj (The)
S pridihom limone je črni čaj idealen za trenutek premora, v katerem se lahko sprostite in uživate ob piškotih, dobri knjigi ali klepetu s prijatelji. Vroč je idealen za sprostitev, hladen pa zelo osvežujoč, posebno z dodatkom nekaj kock ledu. Sestavine: Sladkor; topni čajni ekstrakt (2,2%); sredstvo za kislost; citronska kislina; dehidrirani limonin sok (0,5%); arome. Alergeni: Mleko in mlečni derivati

Ginseng
Mešanica kave Arabica in Robusta je kombinirana s pristnim okusom korenine Ginsenga, ki ima energijske in protistresne lastnosti. Dodatek sladkorja oslabi močno aromo Ginsenga, hkrati pa ohranja njegove koristne lastnosti. Sestava: 50% Arabica, 50% Robusta z aromo Ginsenga.

Cortado
Kava pripravljena za uživanje ob tistih jutranjih urah, ko je potrebno »kavni sprint« kombinirati z dodatkom mleka za sladkost ter intenzivnim prebujanjem. Rahlo penast Cortado, argentinskega izvora, je dandanes razširjen po vseh latinskih regijah. Sestavine: Sladkor; dehidrirani glukozni sirup; hidrogenirana kokosova maščoba; posneto mleko v prahu; mlečne beljakovine; kava v prahu; stabilizator arome E340l; sredstvo proti strjevanju E551; emulgator E471; sol. Alergeni: Mleko in mlečni derivati, sledi oreščkov, jajc in soje

KAVNE KAPSULE The CoffyWay®

Neprekosljiva kakovost sveže pražene in sveže pripravljene kave, ki se v vaši skodelici The CoffyWay® ali doma konča nespremenjena, polna arome in okusa.

Izberite svojo izkušnjo. Edina znamka, ki vam omogoča izbiro med široko paleto mešanic v želenih količinah in v združljivosti, ki jo želite.

Scroll to Top